Headshots

Headshots zijn eigenlijk professionele portretten waarop je gezicht duidelijk herkenbaar is. Meestal worden deze met name gebruikt voor bijvoorbeeld professionele profiel foto's of onder het kopje 'Wie ben ik' op je website. Maar, je kunt ze ook zeker ter ondersteuning van je content gebruiken. De foto's zijn vrij plain en tijdloos. Je staat er goed en representatief op en je kunt ze dus prima gebruiken voor zakelijke doeleinden!

FlatLays

Een flatlay is een foto van verschillende attributen of accessoires die van recht boven genomen is. Hierdoor word de foto plat. Vandaar de naam, plat en liggend eigenlijk. Wellicht denk je nu, wat heb ik daar nu aan voor mijn personal brand? Toch is dit enorm handig en divers om te hebben in je beeldbank. Wanneer je bijvoorbeeld een product verkoopt, dan kun je die op deze manier op de foto zetten. En ondanks dat je op flatlays geen portret zal vinden, brengen ze toch een bepaalde sfeer of verhaal over. Je kunt er bijvoorbeeld een maken met producten die bij je passen of met een boodschap die op een kaartje staat. Je kunt alle kanten op! Je hebt flatlays voor de food branche, maar ook voor fashion en kantoor artikelen. Vervolgens kun je ze goed gebruiken als banner, maar ook als content op je instagram.

Gebruik hiervoor een effen achtergrond. Zelf gebruik ik het liefste wit, al is een kleurtje ook enorm leuk. Hout als ondergrond is ook nog een optie. Je kunt grote witte vellen kopen bij onder anderen bij Pipoos.

Foto's van jou aan het werk

Voor je personal brand zijn deze foto's natuurlijk een must. Zit je elke dag op kantoor? Dan kun je daar eens een foto maken terwijl je werkt aan je bureau. Of werk je in de sportschool? Maak dan eens foto terwijl je bezig bent met sporten. Geef je trainingen of workshops in groepen? Laat jezelf zien terwijl je in de spotlight je verhaal vertelt! Met foto's van jou op je werk, geef je mensen een kijkje achter de schermen van je werkdag. Dit is ook een goede manier om je expertise extra te belichten. Ga eens na, welke kanten zitten er nog meer aan je werk? Hoe ga je om met klanten? Hoe ziet een typische pauze eruit met collega's? Of hoe geniet jij van je verse munt thee tussendoor? Er zijn allerlei aspecten van jou, op je werk die je kunt laten zien en fotograferen. Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Foto's in je vertrouwde omgeving

Ja, wat personal branding betreft blijven we niet alleen bij je werk. We komen ook graag een kijkje nemen bij jou thuis. Of zelfs in je slaapkamer of keuken! Het is maar net waar jij je vertrouwd voelt. Denk bijvoorbeeld aan foto's met je kinderen, cozy op de bank met een zak chips. Of in je heerlijke luie stoel terwijl je je favoriete boek leest. In je prachtige bloementuin terwijl je aan het tuinieren bent of wanneer je een moment voor jezelf neemt. Welk aspect van jou, naast je werk, wil je laten zien in je onderneming? Wat doe je het liefst in je vrije tijd? Waar word je echt gelukkig van? Deel je geluks momentjes en denk creatief na over hoe je dit op de foto kunt laten zien.

Detail shots

Portretten zijn de norm voor je personal brand. Maar vergeet ook zeker niet de kleine details! Bijvoorbeeld van je tattoo die veel betekenis voor je heeft. Een stapel van je favoriete boeken. Of een ander voorwerp wat enorm belangrijk voor je is. Heb je producten die je verkoopt? Zorg dan dat je die bij de hand hebt. Maak een foto van je product in je hand, terwijl je het gebruikt of wanneer het gewoon op tafel ligt. Je kunt ook foto's maken van je mobiel in je hand, je laptop op schoot, je kopje koffie bij het koffie apparaat of je Pickwick thee vraag van vandaag! Wat verteld echt iets over jou? Of, waarover zou je een stuk content kunnen schrijven?

Leuke foto's van jou!

Het is natuurlijk belangrijk foto's van jezelf te hebben terwijl je werkt en in je vrije tijd. Maar gewoon leuke foto's van jezelf zijn ook altijd te gebruiken. (Die andere foto's van jou zijn ook leuk hoor!) Ga eens lekker naar buiten, loop in je beste outfit door de stad of in een park en... schieten maar! Neem je beste vriend of vriendin eens op selfie tour en maak mooie foto's die je kunt gebruiken voor je social media. Kijk recht in de camera, maar kijk ook regelmatig weg. Neem serieuze foto's en foto's waarop je uitbundig lacht! Maak foto's van dichtbij, en foto's waarop je helemaal staat! Geef jezelf een mini fotoshoot cadeau of laat je foto's maken door mij!